Het team

Johan Bijland

Johan Bijland, Executive chef

Johan is een echte ondernemer, creatief, veelzijdig en gedreven is hoe je hem het beste kunt omschrijven. Op jonge leeftijd stond hij al in de pannen te roeren, en zo was de keuze dus snel gemaakt om na zijn opleiding hotel management zich in de keuken verder te ontwikkelen. Hij is zijn carrière begonnen bij Hotel de L’Europe en werkte zich al snel op tot sous-chef. Na verschillende projecten kreeg hij de kans als zelfstandig ondernemer verder te gaan, om zijn passie en kennis te delen met anderen als consultant. In deze laatste periode is de basis gelegd voor het cateringbedrijf.

 

 

Ron Blokland

Ron Blokland, Sales | Event manager

Ron Blokland is een echte horeca liefhebber, hij is op zijn 15e begonnen als afwasser binnen de horecabranche waarna hij de horeca niet meer uit wilde en doorgroeide in verschillende bedrijven. Hiervoor heeft hij dan ook twee horeca-management opleidingen gevolgd, de Middelbare Hotelschool aan het Deltion College te Zwolle en International Hospitality Management aan de Stenden University te Leeuwarden. Horeca is voor Ron een passie waarvan hij zijn werk heeft kunnen maken.

 

 

 

Maikel Cooke

Maikel Cooke, Financial Controller

Maikel begon al op jonge leeftijd als hulp in de slagerij van zijn vader en is nu doorgegroeid tot bedrijfsleider. Tijdens deze periode heeft hij na zijn opleiding “Food & management” aan de SVO te Utrecht en zijn opleiding “Bedrijfseconomie” aan de Hogeschool Utrecht zijn kennis gebruikt om binnen Slagerij de Kroes de commerciële, logistieke, productie- en automatiseringsprocessen verder te ontwikkelen. Maikel is altijd bezig met kwaliteitsverbetering en ziet Cooke’d als een verlengstuk van de slagerij. In 2014 heeft Maikel de stap gemaakt om met zijn gezin te emigreren naar Dubai, maar door de hedendaagse flexwerk mogelijkheden is hij op de achtergrond nog steeds nauw betrokken bij Cooke'd.

 

Nicky Cooke

Nicky Cooke, Sales | Event manager

Nicky Cooke heeft zijn ervaring in de horeca opgedaan door te werken in verschillende restaurants en hotels waaronder ruim zes jaar bij NH Jan Tabak. Na het vertek van zijn broer is Nicky in de Slagerij doorgeschoven naar de plek van bedrijfsleider en met groot succes. Met bestaande processen en nieuwe ideeën heeft Nicky, naast de organisatie van de winkel, samen met Ron de afgelopen jaren een aantal prachtig evenementen georganiseerd.

 

 

 

James Cooke

James Cooke, Financial Director

James Cooke is een echte vakspecialist. Op 16 jarige leeftijd begon hij als uitbener bij de toenmalige keurslagers in Hilversum. Daar leerde hij snel alle facetten van het slagersvak. Op 18 jarige leeftijd ontdekte meneer de Kroes de talent van de hardwerkende en -lerende James. James groeide snel door tot vaste en betrouwbare bedrijfsleider van meerdere filialen van de Kroes. Op 27-jarige leeftijd kreeg James de kans om het filiaal op de Gijsbrecht over te nemen. Nu ruim 35 jaar later, heeft James samen met zijn vrouw Corrie Cooke van “Slagerij de Kroes” een moderne eetwinkel gemaakt en het concept ‘slagerij’ naar een compleet nieuw niveau getild.

Catering was al een onderdeel van slagerij de Kroes, maar de formule Cooke’d catering was nog een ontbrekend puzzelstukje.

 

Bron: 2013

catering | traiteur | delicatessen